De sportieve stichting tegen kanker!
volg ons op:

RSS FeedTwitterFacebook

Evenementen
  • Geen evenementen

Hoe het begon

"Mijn vader Izak stierf aan longvlieskanker toen ik 16 was. Hij had in de haven met asbest gewerkt. Al zijn collega's waren al eerder aan kanker gestorven. Om de aandacht op deze vreselijke ziekte te vestigen wil ik regelmatig toernooien organiseren voor KWF Kankerbestrijding."

Het verlies van zijn vader heeft Ferry Los geïnspireerd tot het organiseren van sportieve evenementen. "Je kunt iets doen tegen kanker is de leus van KWF Kankerbestrijding", zegt Ferry. "Dat spreekt me aan. In het verleden heb ik voetbaltoernooien georganiseerd voor KWF Kankerbestrijding bij de voetbalclubs SC Buitenboys en ASC Waterwijk. Ik heb contact gezocht met Sportservice Flevoland. Zij adviseerden me om me niet vast te pinnen op één evenement, maar ook andere sportgerelateerde activiteiten te organiseren. Om dat te realiseren heb ik de huidige stichting opgericht. Dat kan ik uiteraard niet alleen. Dus zoek ik mensen die willen helpen. Ik denk dan uiteraard aan mensen die ook dierbaren verloren hebben aan kanker, maar dat is geen vereiste. Iedereen is welkom."

In het verleden heeft Ferry al het 'Izak Los Fair Play Tournament' georganiseerd. "Die naam is een eerbetoon naar mijn vader, maar het gaat natuurlijk verder. Als de mensen zich maar bewust worden van de ziekte kanker. Dat stukje bewustzijn mis ik wel eens. Hoe vaak wordt het woord 'kanker' onbewust door mensen als scheldwoord gebruikt? Bij mij doet dat zeer. Door middel van die evenementen wil ik zeggen: 'kanker is een ziekte en geen woord om mee te spelen."

Missie

Stichting Izak Los Fair Play Events is een stichting die haar maatschappelijke doelstellingen wil bereiken door het organiseren van sportieve evenementen. Deze evenementen worden georganiseerd door Stichting Izak Los Fair Play Events zelf of in opdracht van een opdrachtgever. Dit kan een sportvereniging (of samenwerking met sportvereniging), een andere stichting, een festival, het onderwijs, de overheid of een andere organisatie zijn. Stichting Izak Los Fair Play Events streeft middels haar evenementen naar een bewustwordingsproces bij de jeugd. Sporten is niet alleen leuk om te doen en gezond, maar door sport ontstaan nieuwe contacten en worden de grondbeginselen van sportiviteit & respect geleerd. Stichting Izak Los Fair Play Events richt zich op de jeugd in de leeftijd van van 7 tot 18 jaar.

Hier uw advertentie

Wilt u ook de Stichting Izak Los Fair Play Events sponsoren neem dan contact op met sponsoring@izaklos.nl

Webcomin

Webcomin

"De service voor de Stichtse Vecht"

Parkhuys Almere

Parkhuys Almere

"Gastvrij Ontvangst voor Mensen die Leven met Kanker..."